zaterdag 20 december 2014

Tante Lies heeft een streepje voor

Nadat ik donderdag van de weg geblazen ben heb ik van pcv tape en tochtstrip toch maar een stormstrip op Tante Lies en de Sinnerkap gezet.
Onder de tochtstrip zit PVC tape

Vandaag bij harde zijwind een stuk langs de Polderbaan gereden, en het leek in ieder geval beter te gaan dan donderdag. Ik ben niet meer van de weg geblazen.
Tante Lies heeft een streepje voor, maar ook eentje achter

Zo'n zwarte streep ziet er wel een beetje gek uit, maar dit had ik nog liggen, en het kan er ook zo weer af.

Groetjes,

Erwin en Tante Lies

7 opmerkingen:

 1. beste Erwin

  zou jij mij een mailtje willen sturen ( superbeekie@gmail.com )
  van de lampjes bij je spieltjes? en je ervaringen er mee? is het met accu of met AA-tje? wat voor lampjes zijn het? maken ze herrie enz?

  gr marcel

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Marcel,

  Ik heb bij velomobiel twee lamphoudertjes gekocht, en er twee B+M Ixon Pure opgezet. Deze lampen geven 30 Lux, er zitten oplaadbare AA-accu's in en de lamp heeft een usb-oplader. Ik kan de lampjes dus ook opladen via mijn PC als ik op het werk ben. Lawaai maken ze niet, en als ze leeg zijn kan ik er eventueel gewone batterijen in doen; ook als de accu's niet meer zo goed zijn kan ik ze makkelijk vervangen door nieuwe.
  Ze kostten 35,49 Euro per stuk bij Rose.nl en ze bevallen mij prima. Ik merk dat tegenliggers wat ruimer om me heen gaan, en ik kan de berm beter zien als ik zelf door tegenliggers verblind word.

  HTH

  Groet

  Erwin en Tante Lies

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Erwin

   Die lamphoudertjes van vm.nl. Kunnen die gewoon aan de bestaande spiegelbevestiging worden vastgemonteerd? Of moet je daarvoor extra gaten boren?

   groet,
   Paul

   Verwijderen
  2. Hoi Paul,

   Ik heb ze aan de spiegelbevestiging vastgezet zonder extra gaten.

   Bij de OBT kun je zien hoe ze zitten

   Groet

   Erwin en Tante Lies

   Verwijderen
 3. Ik vind het er prima uitzien die zwarte sportstreep. De zwarte kleur komt terug onder andere in de wielen en de hoofdsteun en de naam. Ben benieuwd naar je ervaringen er mee (ik snap de theorie er achter niet).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Erwin,

  Om het maximale effect te krijgen moet de strip doorlopen naar de bodem tot de claxon. Juist op de neus moet de wind getriggerd worden om het zog aan de lijzijde te vullen.

  Groeten, Theo

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dank je Theo. Klinkt inderdaad heel logisch. Ik ga het aanpassen.

  Groet

  Erwin en Tante Lies

  BeantwoordenVerwijderen