vrijdag 16 januari 2015

Accu in 't Bakkie

Tijdens de rit naar de OBT viel mijn 12V-accu voor de zoveelste keer van het schuimrubber-blok af, maar deze keer ook nog eens direct door het voetengat op straat. 
Gelukkig merkte ik meteen dat er iets gebeurde, en ik vond de accu redelijk onbeschadigd terug op de straat. Het was wel een aanleiding om nog een keer na te denken over een andere plek voor de accu. 

Uiteindelijk heb ik van de opbergdoos van een gevarendriehoek een accubak gemaakt, en die met velcro vastgemaakt aan de zijkant van de Strada.
Ook nog een stickertje op de stekker, want ik stak bijna altijd eerst  de stekker er verkeerd om in.
Onderin de accuhouder zit een stukje schuimrubber tegen het rammelen, en aan de zijkant ook nog een klein stukje. De velomobieltas kan nog op zijn gewone plek staan tussen de accuhouder en de stoel.

Ik heb er nu een paar honderd kilometer mee rondgehobbeld, en het blijft goed zitten. Accu verwisselen (ik heb er twee) gaat ook supersnel.

Ik denk dat dit een blijvertje wordt.

Groeten van Erwin en Tante Lies


4 opmerkingen:

 1. Ik heb er bij de aanschaf niet echt over nagedacht, maar wat is het voordeel van 12V?

  Ik heb nu gewoon zo'n heel klein en licht accupakketje op de wielkast en mijn Chinese lampjes hebben ook allebei een heel klein accupakketje ter grootte van ongeveer 4 AA-batterijen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Erwin, die gaat niet meer op straat belanden. Als je nou de andere helft aan de rechterkant monteert heb je je reserve accu meteen bij de hand.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Wilco.

  Ik heb mijn reserve-accu in de VM-tas, en dat is ook snel genoeg voor mij.

  Groet

  Erwin

  BeantwoordenVerwijderen