donderdag 11 december 2014

Half jaartje Tante Lies
Vandaag heb ik Tante Lies ½ jaar in gebruik, en in die tijd heb ik ruim 5000 km gereden. Dat is  voornamelijk woon-werkverkeer geweest, en af en toe een Herfsttreffen of een ander ritje. Voor mijn doen zijn dit veel kilometers, want de voorafgaande 14 jaar reed ik met mijn Brompton minder dan 3000km per jaar.

De aanschaf van de Strada heeft een flink effect gehad op de mate waarin ik mijn andere fietsen gebruik.
Zie de knik in de grafiek van de GrasshopperToen ik mijn Grasshopper FX aanschafte en daarmee 2x/week naar mijn werk begon te rijden ging ik duidelijk minder vaak met de Brompton (en de trein) naar mijn werk, maar sinds ik Tante Lies kreeg zijn de twee andere fietsen bijna niet meer gebruikt (bij elkaar maar zo'n 360 km).

In het afgelopen half jaar ben ik nog twee keer met de trein naar het werk gegaan, en de rest heb ik alleen maar gevelomobileerd (heet dat zo?).

Groeten van

Erwin en Tante Lies6 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd met jullie jubileum: jij en je Strada. Leuke grafiek, ben benieuwd hoe dee er over een halfjaar weer uiziet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. (ik mocht niet verder typen in het vorige veld - een iPad-probleempje.) Je kan velomobiel vergelijken met automobiel. Je automobileert ook niet maar je kan wel een velomobilist zijn, lijkt me.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Erwin,

  Proficiat, een mooie afstand op die eerste 6 maanden!
  Een duidelijk verhaal ook, de meesten gaan meer fietsen na het aanschaffen van een velomobiel, en de andere fietsen in het "park" staan vaak stof te verzamelen.

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Erwin, gefeliciteerd met je eerste 5000 veilige kilometers! We gaan er over een paar weken nog een paar 100 aan toevoegen!

  Groeten, Wilco

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Erwin,

  Gefeliciteerd met die mooie afstand.

  Groet,
  John

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie afstand inderdaad. Ga zo door.

  Na de aanschaf van mijn XS, heb ik de Roeifiets nog steeds veel gebruikt. Wel iets minder, maar ik roei nog steeds meestal 2x per week een tocht(je).
  De LOL-toertochten fiets ik nu wel eens met de XS, daarvoor reed ik ze uiteraard allemaal met de Roeifiets.

  Ik vind de XS de fijnste fiets voor woon-werk-verkeer. De Roeifiets is toch de leukste fiets voor tochten tot zo'n 100km.

  BeantwoordenVerwijderen