woensdag 26 oktober 2016

Tante Lies wordt opgehaald door een Heel Dom Baasje

Vandaag kon ik Tante Lies weer ophalen, dus vertrok ik om even over zevenen 's ochtends om met de trein en de benenwagen naar Velomobiel.nl in Dronten te gaan.

Na een eindje kletsen en theedrinken (en trapasklemmen voor Wilco in ontvangst nemen) ging ik weer naar huis, maar ik keerde na minder dan honderd meter al weer om omdat mijn stuur nogal scheef stond. Theo zette het stuur wat rechter met een hele lange imbussleutel, en ik kon weer op weg. Theo zei nog "Tot zo" tegen me, waarop ik antwoordde dat ik hoopte dat dat niet nodig was.

Na een kilometer of 13 gereden te hebben had ik (ik had oortjes in met muziek) het idee dat mijn knipperlichtzoemertje het niet goed deed, dus oortjes uit en inderdaad, het zoemertje deed nauwelijks iets. Daarom gestopt en uit de Strada geklommen om aan de buitenkant te constateren dat de knipperlichten inderdaad niet werkten.

Sh*t, nou moest ik toch weer terug. Ik wist dat er ook naar de electrische installatie was gekeken, en nou was er toch nog iets niet in orde. Fiets omgedraaid en maar weer terug onderweg naar Dronten gegaan.

Toen ik nog maar een paar kilometer van de werkplaats was probeerde ik toch ook nog maar even mijn claxon, en die deed ook niks! Maar toen wist ik het meteen: mijn accu was gewoon bijna leeg....

Even omschakelen naar de tweede accu, en alles deed het weer. Oww, wat stom zeg, dat ik dat niet eerder bedacht had.

Dus de fiets maar wéér omgedraaid, en nogmaals richting huis gereden. Wel jammer dat ik nu 22 km extra moest fietsen. Tegen de tijd dat ik bijna thuis was had ik nog wat regen op mijn kop gekregen ook en ik had helemaal geen zin meer.
Na 100 km zat ik er een beetje doorheen...

Een korte pauze aan de rand van de weg deed wonderen en na 118 km was ik weer thuis. Daarna heb ik Tante nog even in bad gedaan, en de accu's aan de oplader gehangen.

Volgende keer moet ik ietsjes beter nadenken....

Groet

Erwin en Tante Lies

5 opmerkingen:

 1. ach ja, zoiets overkomt je gewoon een keer :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je had je dag niet... Dat overkomt iedereen wel eens...
  Dat is ook de charme van onze weblogs, vind ik: we bloggen in tijden van voor- en tegenspoed, en we doen niet aan opgepoetste Facebook-accounts...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Erwin, bedankt voor het meenemen van de trapasklemmen. Leuke foto!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ze zal wel blij zijn dat ze weer thuis is. En nu niet meer ziek worden Tante Lies!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Erwin,

  Ja, herkenbaar, iedereen heeft wel eens zo'n dag! En dan denk je inderdaad: Hoe kan ik zo stom zijn? Gebeurd gewoon....☺

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen