woensdag 10 januari 2018

Weer zo'n ...... misser..

Als je ook zelf niet goed oplet....


Maar goed, Tante en ik zijn weer veilig thuisgekomen.

Groet

Erwin en Tante Lies

9 opmerkingen:

 1. ging je die links voorbij rijden? veel plaats was er niet en als automobilist zou ik dat nooit verwachten.
  Ik zou er mooi achter blijven want je weet nooit waarom hij remt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Was ook een leermoment voor mij hoor. En echt remmen doet hij pas als ik vlak bij hem ben.

   Verwijderen
 2. Ik vind dat je hier zelf wel voor het grootste deel fout bent. De auto is al aan de remlichten te zien al enige tijd aan het afremmen.Aangezien je niet het wegdek voor de auto niet kan overzien weet je dus niet waarom deze remt.Het zou kunnen dat er bevoordeeld een dier of een kindje voor de auto loopt. Om dan toch met bijna onverminderde snelheid op zo'n smalle weg vlak langs zo'n auto te willen passeren vind ik erg gevaarlijk gedrag. Een goed anticiperende velobiker had hier achter gebleven.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Erwin en Tante Lies ik hoop dat jullie niet boos worden maar ook ik denk dat je hier een beetje....hmmm.. enthousiast was met inhalen :-))

  Van adrenaline van de schrik krijgt zo'n autobestuurder er natuurlijk van langs....deels terecht want hij/zij gaf geen richting aan en dat hoort wel....

  Maar als jij en Tante Lies heel willen blijven kun je toch maar beter rekening houden met verkeersfouten van anderen, en dat specifiek in combinatie met dat je weet dat wij heel specifieke snelle voertuigen rijden waar veel weggebruikers vaak een verkeerde inschating mee maken.


  Ik voel me ook een beetje in de schoenen van die autobestuurder en dan zou ik ook wel wat vinden van iemand die niet even kan wachten en me links voorbij wil vliegen en dan boos is als het bijna tot een botsing komt. Ik zou van schrik zelfs ook boos kunnen zijn :-))

  Geen oordelen hoor.....wilde actie om te zien, kan me er goed in verplaatsen want zulke dingen overkomen mij ook soms :-))) en gelukkig liep het goed af. Velomobielen hebben maar 0 sterren qua botsbescherming he....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vrijwel onmiddelijk je claxon ook....hoe kun je die zo onmiddelijk bedienen en maximaal remmen en uitwijken ?

   Verbluffend...bijna kat achtige reflexen hoor :-)))

   Verwijderen
  2. Ik vond het achteraf ook niet handig van mezelf, en moet hier ook zeker lering uit trekken. Je denkt al gauw te weten wat iemand gaat doen (ik verwachtte dat hij aan de rechterkant ging parkeren, dat doen ze namelijk vrijwel altijd) maar daar kun je mooi de mist mee in gaan.
   En ik wil niet alles wat bij mijzelf fout gaat automatisch onder het kleedje vegen.

   Verwijderen
 4. Strikt genomen :De automobilist gaf geen richting aan !!!

  Groet
  Rudolf.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De Bak rijdt over het algemeen wat defensiever. De Bak houdt niet van dode hoeken van auto's en wacht wel even. Veel automobilisten geven pas op het laatst richting aan. Maar laatst overkwam mij bijna hetzelfde met een fietser die de boel ook zo naar links gooide, zonder om te kijken. Ik schrok net als jou en was ook boos van de schrik. Je verwacht het niet, maar dat gaf je zelf ook al aan. Gelukkig alles goed afgelopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ‘Assumption is the mother of all fuck-ups’ is een mooie levensspreuk vind ik.

  BeantwoordenVerwijderen