donderdag 23 maart 2017

Zadelpijn...

We kennen natuurlijk allemaal de "Zadelpijn is een keuze"-sticker van de NVHPV, en inderdaad, wij ligfietsers weten allemaal dat je ook kunt gaan ligfietsen. 

Sommige mensen echter zweren bij de rechtop-fiets, en met een van die mensen ben ik getrouwd, onlangs al 25 jaar. Vorig jaar heeft ze een serieuze poging gedaan om te gaan ligfietsen, maar uiteindelijk vond ze het toch niet leuk genoeg, en dat is prima.

Echter, toen ze mee ging naar het Herfsttreffen waren er ligfietsers die haar probeerden te overtuigen dat liggend fietsen toch echt wel wat voor haar zou zijn. 

Als één iemand dat doet, of desnoods twee, maakt dat niet zoveel uit, maar er waren heel wat "zendelingen" die, zonder het van elkaar te weten, achter elkaar probeerden haar de zegeningen van de ligfiets/roeifiets/velomobiel aan te praten. Dat vond ze niet zo leuk.

Het treffen zélf vond ze wel leuk, en om te zorgen dat dat zo blijft, heb ik haar gisteren op haar verjaardag een mooi cadeau gedaan, om op de fiets, en op een Treffen, aan te trekken:
Het opschrift laat aan duidelijkheid niets te wensen over, toch?
Zij blijft dus lekker op haar favoriete bukfiets rijden.

Groet

Erwin en Tante Lies

7 opmerkingen:

 1. Heel goed! Vooral niet om laten praten door een paar van die vage ligfietstypes die zo raar met hun voeten naar voren fietsen. Dat ziet er toch echt niet uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Toen ik een keer achter mijn vrouw met kinderkar aan fietste op de ligfiets en naar de natuur naast me keek stopte ze plotseling en had het kettingwiel ondanks de beschermrand maar mooi de tanden door het doek van de kinderkar geboord. Geen letsel want het frame van de kinderkar stopte de ligfiets en de beschermrand deed ook wel wat, maar die tanden hadden zich ook in een kinderruggetje kunnen boren.

  Of op het openbare fietspad in andere lichaamsdelen van andere fietsers. Wie fietst er dan ook met gevaarlijke puntige onderdelen als eerste contact bij een botsing ? :-))

  Het zou verboden moeten zijn :-)))

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het T-shirt is leuk geworden Erwin! Nu kan Claudia toch weer mee naar een treffen. Hopelijk moet ze nu niet 30 keer uitleggen waarom ze voor pijn kiest, terwijl ze SWMBO is... *kuch*. In elk geval nog gefeliciteerd met je ega.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Schitterende actie Erwin! En met die goede gelzadels van tegenwoordig kan die zadelpijn nog goed meevallen.....Niet elke fiets heeft zo'n "pijnbank" als mijn Scott gelukkig, hoewel ik er geen zadelpijn op heb, doet enkel er naar kijken bij sommigen al pijn....Kijk hier maar:

  https://a3manh.blogspot.no/2013/03/vreemdgaan-en-meer-leuks.html

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Er is nog een alternatief: gewoon doen alsof je wel een ligfiets hebt ;-). Maar zo'n shirt is ook leuk :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ligfietsen is maar een deelverzameling van fietsen en dat is weer een deelverzameling van HPV. Dus helemaal niets mis mee.
  Overigens, zoals jullie weten fiets ik zelf niet alleen achterover liggend, maar ook voorover, op mijn triathlonfiets. Ook daar geldt: zadelpijn is een keuze: als je hard genoeg trapt, is het zadel slechts een "fiets-op-zijn-plaats-houder" en krijg je ook na 50, 100 of 200 km bukfietsen geen zadelpijn.
  Gewoon lekker blijven fietsen!
  (enne, doe dat ook de komende 25 jaar lekker samen ;)

  BeantwoordenVerwijderen