maandag 7 november 2016

Tante Lies rijdt dwars door een Politie-afzetting

Vanmorgen, in het stikdonker op weg naar mijn werk, zag ik in Nieuw-Vennep een over de de weg gespannen rood-wit lintje, maar ja, dat zat zo hoog, daar kon Tante Lies zó onderdoor.

Even verderop was nog zo'n lintje, maar dan nét iets lager, dus die moest ik even met mijn hand een stukje optillen om hem over de smurfenmuts te tillen.

Toen ik dat deed kwam er een enigszins geagiteerde meneer met een portofoon op me af om te vragen waarom ik door de Politie-afzetting was gereden.

Maar dat lintje was zo verdraaid dat dat ik echt niet had gezien wat er stond.
Dat was dus niet te lezen,.
Hij vertelde dat ze er behoorlijk ziek van werden dat iedereen de afzettingen maar negeerde, maar toen ik duidelijk maakte dat ik niet expres hun sporenonderzoek probeerde te verprutsen werd het me vergeven en werd het nog een gezellig gesprekje over "Hoe hard gaat dat ding nou?*", en "Zit dat lekker?#". Met een "Prettige dag verder" namen we vriendelijk afscheid van elkaar, en ik ging weer verder naar mijn werk.

Pas daar zag ik dat ik dwars door het gebied was gereden dat was afgesloten wegens een plofkraak. Oeps!
Ik hoop dat er niet uit het sporenonderzoek komt dat  de daders waarschijnlijk zijn weggereden met een driewielig voertuig van zo'n 80 cm breed....

Groet

Erwin en Tante Lies

Je kent de antwoorden vast al wel:
* Als ik niet trap staat 'ie stil. En nee, ik heb geen electro-ondersteuning.
# Nou en of, vergelijk het maar met je luie stoel thuis voor de TV.


7 opmerkingen:

 1. Tja, dat is in het donker ook moeilijk te lezen natuurlijk. Mogen ze ook wel een bordje bij zetten. Er zijn zoveel afzettingen waar je wel met een fiets door kan/mag dat het onderscheid niet meer zo duidelijk is. Ennuh, Tante Lies zou zoiets toch nooit doen, een plofkraak zetten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hahaha mooie kop weer. Geef nou maar toe, je bent gewoon aan het "sparen" voor een Tante Lies 2 ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, de kop suggereert dat ik geprobeerd heb een politie-wegblokkade opzij te duwen met mijn Stradaatje. Als ik dat toch eens kon hoefde ik ook niet zo bang te zijn voor een botsing.

   Verwijderen
  2. Jij bent eerder zelf van de weg gereden door een politieauto in burger

   Verwijderen
 3. Nu is Tante al een paar keer opgelapt en heeft waarschijnlijk een iets dikkere huid gekregen na die reparaties, maar ik zie Tante nog geen flappentap uit de muur rammen........☺ ☺ ☺

  En Roef heeft gelijk, zo iets zou Tante nooit doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Woehahahah ze noemen ons in de rode auto wel eens het "sporenvernietigingsteam" daar kom je wel achter als wij de sporen vernietigd hebben die er voor hadden kunnen zorgen dat de schuld bij de tegenpartij (bijv. bij ongeval met beknelling) heeft gelegen totdat wij ons werk gedaan hebben. (kun je dus fluiten naar je centen Woehahaha)

  BeantwoordenVerwijderen