dinsdag 8 september 2015

Tante Lies ontmoet een Speed-Ebike

Vanmiddag op weg naar huis draaide in Nieuw-Vennep vlak achter me een electrische fiets de weg langs de Hoofdvaart op. Het viel me meteen op dat hij, terwijl ik vanaf het stoplicht versnelde, aardig in de buurt bleef.

Het zou toch niet zo'n hogesnelheids-Ebike zijn? Die was ik nog niet eerder tegengekomen, en die dingen schijnen echt hard te kunnen.

Daarom eens even flink de gang erin gezet, en inderdaad, ik moest 46 km/h gaan rijden om hem af te schudden, maar klaarblijkelijk moest hij daarvoor ook flink meetrappen.Toen ik duidelijk niet ingehaald zou gaan worden verloor hij de moed, en zijn snelheid zakte flink terug, zodat hij zienderogen kleiner werd in mijn spiegeltjes.

Zo eentje wil ik nog wel eens tegenkomen; leuk om mee te spelen!

Groet

Erwin en Tante Lies

7 opmerkingen:

 1. Dat soort fietsen zie je hier (nog) niet......... En brommers rijden hier sowieso 50 of sneller, dan is het snel einde oefening als de weg maar iets omhoog loopt, los nog van het feit dat je gesmoord word door die vieze uitlaatgassen van die 2-taktmotor...............☺

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kom ze regelmatig tegen onderweg naar Amsterdam, ze rijden zo rond de 43 kilometer per uur. Je schijnt ze ook te kunnen opvoeren dan gaat het nog wat sneller. Ik haal ze overigens met twee vingers in de neus in.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou, ik ben een oud mannetje in een Strada, dus is 46 km/h op de vlakke weg best flink doortrappen voor mij.

   Verwijderen
 3. Ik zie wel dat ze flink in opkomst zijn. Tot nu toe altijd goed voor kunnen blijven, maar in de stad ga je het niet redden tegen zo'n fiets. Het goede nieuws (eigenlijk slechte) is, ik geloof er niks van dat er een aantal van betekenis de winter gaat doorfietsen. Dat wordt ijskoud, veel onderhoud (allemaal sportieve open kettingkast), mindere batterij, meer natiigheid en gladheid...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. En binnenkort moeten ze een bromfietshelm op, hè hè

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb respect voor die speedbikers. Je moet het maar doen, op twee wielen, in wankel evenwicht, zonder bescherming tegen wind, stof, vliegjes, ... en toch zo snel gaan. Goed, ze hebben er wel wat assistentie voor nodig, maar ze leveren toch ook een inspanning (de pedalen moeten minstens ronddraaien). Hen zie ik liever dan de mannetjes en vrouwtjes in hun blikken cocon. Die snappen er niets van: wat is nu de lol van je in het zweet trappen en zien wie er dan het snelst is, terwijl je tong op de grond hangt?

  BeantwoordenVerwijderen