donderdag 19 juni 2014

Stop Politie

Vandaag ben ik voor het eerst door de Politie staande gehouden omdat ik op de weg reed "wat eigenlijk niet mag". Ze waren erg vriendelijk en vol belangstelling ("Hoe hard gaat dat nou, heb je ook een electromotor?"). Ik heb ze uitgelegd dat de regels net een beetje anders zijn voor Velomobielen. Ik mocht weer gaan en reed weer voor ze uit. Even later moesten ze er met zwaailicht en sirene met spoed langs, dus ben ik netjes even voor ze aan de kant gegaan.

Misschien waren ze ook zo vriendelijk omdat ik als eerste zelf mijn zonnebril afzette en meteen mijn hand uitstak ter begroeting. Dat kan vast geen kwaad.

Groetjes,

Erwin en Tante Lies

3 opmerkingen:

  1. Erwin, hoe krijg je het voor elkaar? Ik rij de afgelopen twee jaar regelmatig op stukken waar ik echt niet mag rijden, vanwege hopeloze fietspaden in de Haarlemmermeer, maar ben nog nooit aangehouden. En jij op je derde of vierde rit.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hier ga ik met Wilco mee, ook ik ben nog nooit aangehouden, en rijd consequent door 4 tunnels op mijn woon-werkroute, waar gewoon verbodsborden voor fietsers/voetgangers hangen! Al verschillende keren politie ontmoet, of gepasseerd geworden door politie, maar aanhouden doen ze (gelukkig!) niet. Nou weet ieder weldenkend mens met gezond verstand dat de "fietspaden" buitenom de tunnels vaak een slecht onderhouden aanfluiting zijn, maar volgens de regels ben ik echt wel fout bezig.......

    Groeten, Adri.

    BeantwoordenVerwijderen