zondag 25 februari 2018

Een lichtdebiele Grobbebol in de Strada

Naar aanleiding van Wim's mooie filmpje had ook ik het lumineuze idee om mijn camera bovenop de fiets te zetten, zodat alles links en rechts van de fiets goed te zien zou zijn. Wim rijdt altijd met racekap, en de camera zit daar boven op.

Zelf rijd ik meestal cabrio, dus dacht ik de camera op de smurfenmuts te kunnen plaatsen.

Dat was Geen Goed Idee: je ziet de hele tijd mijn bemutste hoofd heen en weer wiebelen, alsof er een lichtdebiele Grobbebol in de fiets is opgesloten. Ik wist niet dat ik zo'n losbol was! Alleen als ik niet trap valt het wel mee, maar dan kom je weer niet vooruit...

Op Youtube ziet dat er zo uit:

En op Vimeo:
Nu kun je dus goed de videokwaliteit van deze beide sites vergelijken met hetzelfde bronmateriaal, en ik ga dus maar weer verder op zoek naar een goede positie voor de camera waarbij ik mijn loszittende hoofd niet de hele tijd in beeld heb.
Voorlopig blijf ik natuurlijk wel zitten met de prangende vraag of we allemáál zo met ons hoofd bewegen als we fietsen, of dat dit mijn persoonlijke afwijking is...

Groet

Erwin en Tante Lies

19 opmerkingen:

 1. Hoi Erwin, ik vind dit een erg grappig filmpje, had van mij wel langer mogen duren. Dat gewapper met je hoofd is erg leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb vandaag een uur of zes op deze manier gefilmd. Als ge interesse hebt kan ik wel weer een lange film maken...

   Verwijderen
 2. Ik denk dat we allemaal in meer of mindere mate doen, tenzij je hoofd naar achteren tegen de muts aandrukt. Dan zet je jezelf wat vaster in de fiets en gaat er minder energie verloren. Of te wel je gaat wat harder.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb mijzelf laatst ook zo gefilmd. Zelfs als ik heel erg mijn best deed om stil te blijven zitten, ging ik toch nog met mijn hoofd iets heen en weer. Lette ik er even niet op, dan zat ik ook zo te schudden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Of je plaatst de camera midden tussen de spiegels. Iets omhoog laten kijken, anders heb je een heleboel Strada neus in beeld. je hoeft niet bang te zijn dat de camera jouw beeld gaat blokkeren, je kijkt er als het ware 'doorheen'.
  Ik plaats de camera meestal op een plek waar de body een hoek maakt (of waar versterking achter de body zit) voor een stabiel beeld.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hij heeft alleen een muts op die qua kleur wat meer past bij zijn Strada, en hij zit wat lager met zijn bolletje; dan valt het niet zo op als bij mij.

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
 6. Niet iedereen schudt. Dave deed het niet, ik wel en Marion gaat niet heen-en-weer maar op-en-neer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het grappige is dat je dus enorm met je hoofd heen en weer kunt gaan zonder dat je daar bij het kijken erg in hebt. Op de een of andere manier compenseer je dat allemaal in je beeldverwerking in de hersens.

   Verwijderen
  2. Ja dat is inderdaad bijzonder.

   Verwijderen
 7. Ik schudt ook niet zo, ik denk dat dat komt omdat ik met de bovenarmen en schouders klem zit tegen de Q wanden en me zowiezo erg tegen de rugleuning van het stoeltje afzet om de Q aan te drijven, en dus ook redelijk wat wrijvingsdemping heb van de rugleuning. Maar ik steek ook niet zover met mijn hoofd uit het gat....

  Moet je nagaan hoe goed de " beeld stabilisatie software" in je hoofd is dat je dat zelf niet merkt :-)))

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb zelf (bij de quest) de camera naast de spiegel gemonteerd.
  Dan kan je deze ook aan en uit zetten en er sneller van af halen tijdens het rijden. Ik heb mijzelf toen ook gefilmd (gezicht) en kwam er achter dat ik veel in de rondte keek (ongeveer hetzelfde bij jouw) en mijn lippen wel erg veel likte .. Daar merk jezelf weinig van :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb de camera vandaag ook maar weer teruggezet op de oude positie naast de rechterspiegel.

   Verwijderen
 9. Hi Erwin,
  Als je de camera op een verhoging op de tunnel zet, ziet ie je niet meer.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. En bedankt voor de inspiratie ;-) https://mooigeelisnietlelijk.blogspot.nl/2018/02/veel-erger-dan-de-grobbebol.html

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Misschien ben ik wel kippig maar ik zie geen verschil in beeldkwaliteit. Wel wil YouTube soms automatisch starten in 720p terwijl er 1080 beschikbaar is, maar als je dus beide video's in 1080 HD bekijkt zie ik in beide video's evenveel compressie.

  BeantwoordenVerwijderen