zaterdag 11 oktober 2014

Een Zachte Fluittoon

Sinds het Herfsttreffen 2014 heb ik twee extra koplampen, naast mijn spiegels. Tegenliggers hebben dan iets minder de neiging om vlak langs me te rijden.

Op de parkeerplek. Niet in het midden om nog wat plaats voor een brommer over te laten.
Naar huis rijdend na het Treffen viel me wel op dat ik de hele tijd een soort zachte fluittoon hoorde die ik niet eerder had waargenomen. Op de gok hield ik mijn vingertop over het open uiteinde van de lamphouder, en dat scheelde al een heleboel. Ik vermoedde dat het buisje van de lamphouder als een miniatuur-orgelpijpje werkt, en dus bestelde ik twee dopjes bij Rose. Daar geloven ze sterk in het versturen van lucht per koerier:
Hoeveel dopjes zouden er in deze doos passen?
Nu, met de lamphouders afgesloten, is het gefluit weer over.
De Busch + Müller Ixon op de lamphouder
En passant heb ik Tante Lies, op advies van mijn zus, ook zichtbaar aan haar naam geholpen.
Nu heet ze echt zo!

Groeten van Erwin en Tante Lies

5 opmerkingen:

 1. Lucht vervoer is niet alleen bij Rose in.
  Onlangs bestelde ik een spatbord en nieuwe kussens voor de Grasshopper bij HP Velotechnik. De doos die ik ontving was ook enkele keren te groot. En je raadt het nooit, maar in de doos zaten 2 lege dozen. Onder die dozen vond ik gelukkig ook mijn bestelde spullen (oef).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik had ook zo'n fluittoon met mijn eerste bevestigingsbeugeltje. Nu heb ik alleen van die zwarte cilinders en die zijn massief; dus geen fluittoon meer.

  Waar komt dat 'Tante Lies' vandaan? Ik dacht trouwens dat alleen de XS een meisjes fiets was :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tante Lies was de zus van mijn opa; ze is vorig jaar op haar 90e overleden, en van het geld dat ik van haar geërfd heb, heb ik mijn Strada gekocht. Anders had ik dat niet zomaar kunnen doen. Mijn zus suggereerde om de fiets dan ook maar naar Tante Lies te vernoemen.

   Verwijderen
 3. Hoi Erwin, wat een triestheid, die twee doppers in een dosie. Ik heb het bij mijn lamphouder nog niet gehoord. Mocht ik er toch last van krijgen, dan hoef ik maar 1 dopje te bestellen. Ik ben benieuwd.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gefeliciteerd met het dopen van de strada Tante Lies! Ik vermoed dat je het stukgooien van een fles champagne tegen de boeg maar hebt overgeslagen? Lampjes/houders zien er ook goed uit.

  BeantwoordenVerwijderen