donderdag 11 september 2014

Experiment met extra verlichting

Vorige week bleek mijn telefoonhouder nog niet helemaal perfect te blijven zitten, dus ben ik terug gegaan naar de Action voor een antislipmatje.

Ze hadden er ook voor €0.95 twee led-fietslampjes.
Ik heb de lampjes los op een stukje antislipmat op de smurfenmuts gelegd; geen gaatjes boren, niks lijmen.
Nu zien ze me soms net wel boven de heg uit in het donker.
Ik heb er een paar keer mee heen en weer gefietst en de lampjes bleven gewoon op hun plek liggen, maar vanmorgen, na ±125 km in totaal, was de "koplamp" toch weg.

Nu ga ik maar weer naar de Action voor nieuwe lampjes, en dan plak ik de lampjes met wat tweezijdig tape op het stukje antislipmat. Altijd handig als noodverlichting, en het kost bijna niks.

Groet

Erwin en Tante Lies



vrijdag 5 september 2014

Navigare necesse est

Omdat mijn Carbon Strada erg goed is in het tegenhouden van GPS-signalen heb ik een houder gemaakt die mijn smartphone voor mijn neus aan de instaprand bevestigt. Omdat het een probeersel betreft mocht het natuurlijk bijna niks kosten. Bij de Action heb ik een telefoonhouder gekocht voor ±3€, en thuis hadden we nog een snoergeleider voor de strijkplank met een stevige klem. De metalen veer was er zo afgeboord, en met dubbelzijdig tape heb ik de "knijper" en de telefoonhouder aan elkaar vastgemaakt:
Het geheel klem ik vast op de voorkant van de instaprand:

Nadeel is natuurlijk dat ik dit niet samen met het schuimdeksel kan gebruiken. De houder plus telefoon vind ik echter te groot om op mijn stuur te zetten.

Tussen de knijper zit nu nog een stuk binnenband geplakt om de instaprand te beschermen, maar dit rubber is iets te glad; af en toe moet ik, als ik over een erg slecht stuk weg ga, de klem weer iets naar boven schuiven. Ik denk dat ik de binnenband nog ga vervangen door een stuk antislipmat.

Met de telefoon op deze plek werkt de navigatie prima.

Groeten van

Erwin en Tante Lies





donderdag 4 september 2014

Beginneling

Toen ik mijn Strada net had schreef Wim dat ik de tijd moest nemen om de VM te leren kennen, en "Na een paar duizend kilometer ben je een beginner ;)",

Nou, die paar duizend kilometer zijn nu om:
Op naar de volgende mijlpaal dan maar!

Groeten van Erwin en Tante Lies

woensdag 3 september 2014

In the Dutch Mountains

Nou ja, voor zover dat mogelijk is in de buurt waar ik woon.

Vandaag voor het eerst de Big Spotters Hill "beklommen" met de Strada, alle 40 meter om precies te zijn.

Ik kreeg er geen last van hoogteziekte bij!

Meteen het nieuwe zelf-verbouwde klemmetje uitgeprobeerd dat ik heb aangepast om mijn telefoon aan de voorkant van de instaprand te bevestigen. Plekken  meer binnenin de Carbon Strada werken voor geen meter, nu ging het hardstikke goed! En dat is mooi, want vrijdag moet ik een nog ongereden route volgen, en die zet ik dan in de telefoon.

Groet,

Erwin